AnnaHelin Anna, äänesi!

Mäntsälästä mallia koko Suomelle

Mäntsälässä oman elinkeinoyhtiön perustaminen kymmenkunta vuotta sitten oli viisas päätös. Mäntsälässä on vuosien saatossa työskennellyt todellisia ammattilaisia, jotka ovat osanneet tulkita askelmerkit tulevaan ja viime vuosina nämä huippuosaajamme ovatkin edenneet urallaan tekemään valtakunnallisesti merkittävimpiä kilpailukykylinjauksia.

Tällä hetkellä Mäntsälä on metropolin ja koko Uudenmaan keskeisimpiä menestyjiä. Junarata on ollut Mäntsälälle lottovoitto. Raideliikenne yhdistää Mäntsälän saumattomasti pääkaupunkiseutuun. Kaikki yhteiskunnan tekemät mittavat väyläinvestoinnit: moottoritie, Kehä V ja junarata, on Mäntsälässä täysimääräisesti hyödynnetty.

Elinkeinopolitiikassa ja maankäytössä Mäntsälä on ollut edelläkävijä. Reilut kymmenen vuotta sitten, kun keskustelu mahdollisesta oikoradasta Mäntsälän kautta Lahteen heräili, Mäntsälässä alettiin valmistautua laajaan työpaikka- ja yritysalueen kaavoitukseen Kehä V:n varrelta. Kapulin alueen maanhankintaa alettiin valmistella ja junaratapäätöksen lopulta tultua 2004 , oli kunta jo hyvässä etukenossa varautuneena tulevaan. Junarata vihittiin käyttöön 2006 ja jo 2008 pidettiin Kapulissa valtakunnallisestikin merkittävää juhlaa: Tokmannin logistiikkakeskuksen vihkiäisiä. Tokmannin sijoittumispäätöksen sinetöi hyvä logistinen sijainti ja alle minuutin siirtymäaika logistiikkakeskuksesta moottoritielle.

Kansainvälistyminen on osa tulevaisuuden Suomea, metropolia ja Mäntsälää. Mäntsälän yrityskehitys, MYK,  tekee huippuhyvää työtä paikkakunnan yritys- ja tonttimarkkinoinnissa. Osaaminen on tuonut Mäntsälään suuria ja merkittäviä kansainvälisiä toimijoita ja runsaasti työpaikkoja. Rexamin ja Yandexin sijoittumispäätökset eivät ole olleet sattumaa. Valitettavasti tällä hetkellä maailman messuilla Suomea myymässä on sangen pieni joukko toimijoita. Mutta siellä on kansainvälinen ja osaava Mäntsälän yrityskehitys. Mäntsälän elinkeinopolitiikka on kiirinyt valtakunnalliseen maineeseen ja puhutaankin jo Mäntsälän mallista. Mäntsälän mallilla tarkoitetaan kunnanvaltuuston strategista sitoutumista elinkeinopolitiikan kehittämiseen, Mäntsälän yrityskehityksen, Kuntayhtiön ja toimialojen saumatonta yhteistyötä yritysneuvotteluissa ja kunnan omaa osaamista kansainvälisissä neuvottelupöydissä. Ratkaisuja ja päätöksiä, palvelua ja tietoa saa nopeasti yhdeltä luukulta. Palaute ja menestys on ollut erinomaista. Kun tähän pakettiin lisätään vielä koko kunnan kasvatus- ja opetustoimessa läpäisyaineena yrittäjyyskasvatus, yrittäjämäinen asenne koulujen ja päiväkotien työhön ja tekemiseen, sekä Riihenmäen yläkoulussa jo vuosia toimineet yrittäjyysluokat, on perusteltua koko Suomen tutustua tuotteeseen nimeltä Mäntsälä!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat